Бежанският лагер в Любимец. Снимка: архив, Булфото
fallback

България е на първо място в черния списък на "Наръчника за кандидат бежанеца". Това сочи преводът на арабиста Владимир Чуков на статия, в която авторът казва, че в България има нечовешки условия за живот, българският народ е расистки настроен към арабите, а и икономически ситуацията е лоша.

"През Македония за последната седмица са преминали толкова бежанци, колкото през България за една година. Очевидно, че каналът не минава през нас", коментира Владимир Чуков пред Нова тв.

Oще по темата

Той обясни и защо това е така. Според него България предприема сериозни мерки спрямо бежанците, като страна кандидат-член за Шенген.

"Бежанците се оплакват, че в България веднага ги хващат, слагат ги в лагери от затворен тип и чакат с месеци само и само да минат през България. От Гевгелия до Прешево е 4 часа, докато през България това са няколко месеца", обясни Чуков.

Междувременно няколко хиляди бежанци са се струпали и в крайбрежния гръцки град Игуменица, който се намира срещу остров Корфу и се очертава като втори маршрут за бежанците, които искат да стигнат през Балканите към Западна Европа.

От Игуменица тръгва пътят на фериботите към Италия. Маршрутът е малко по-сложен за бежанците, отколкото пътят през Македония, Сърбия и Унгария, но е възможно и на там да отидат големи групи от хора.

Бежанците пристигат в Европа най-вече през гръцките острови. Тъй като там местните не могат да се справят с притока на чужденци, бежанците са натоварвани на кораби и прекарвани до Солун. Оттам пък с рейсове са превозвани до границата с Македония. След това продължават към Сърбия и Унгария.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

208

шенгенка

преди 8 години

Така както е тръгнало на прицел следва названието:черен хляб!Ще се стори расистко на някои чувствителни персони.

207

Анонимен

преди 8 години

Радвайте се че, не са лагери като на Хитлер и Сталин.

206

МАРА

преди 8 години

РАСИСТКА СЪМ И ЗАЩО ДА НЕ СЪМ?ИМАМ В МОМЕНТА САМО ПЕТ ФИЛИИ ХЛЯБ И ПАРЧЕ СИРЕНЕ. ТОВА Е ВЕЧЕРЯТА МИ ЗА МЕН И ДЕЦАТА МИ.ИМА И ДВА ДОМАТА.ТРЯБВА ЛИ ДА ГИ ДЕЛЯ С НЕПОЗНАТИ И МОИТЕ ДЕЦА ДА ГЛАДУВАТ?НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ?ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ СА КАТО МЕН.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ.ДЪРЖАВАТА ВЗИМА ОТ НАС , ЗА ДА ДАВА НА ТЯХ, КАКВОТО И ДА КАЗВАТ.ДЪРЖАВАТА НЕ ГУБИ.

fallback