Снимка: bTV
fallback

Майка от Раковски сигнализира, че шестгодишният й син е бил вързан и бит от католически свещеник. Случката се разиграла в тъмна стая в католическия храм "Пресвето сърце Исусово" в Раковски. От пловдивската полиция потвърдиха, че по случая се води разследване, пише bTV.

В неделя по обед малкият Енрике играел с друго дете на детската площадка в двора на храма. Неочаквано момчето било извикано от служителка на църквата под предлог, че има нужда от помощ. Вътре Енрике  бил посрещнат със шамари от местния свещеник и негов служител. Двамата отвели момчето в тъмна стая, взели му телефона и започнали да го налагат.

"Като влязъл, те заключили вратата и взели да го бият. И след това му вързали ръце, крака, устата му залепили с тиксо", разказва Златка Гешева, майка на момчето.

"Ами, вързаха ме.. и взеха да ме бият", казва от своя страна и момчето.

Майката подозира и вероятния повод за боя. Преди 2 седмици момчето и негов приятел подпалили чаршаф и обърнали гардероб в стая на местния католически приют. Въпреки това, тя е шокирана от саморазправата и подава жалба в полицията.

"Аз не казвам, че моето дете не е палаво, разбира се. Но това не е начинът, Божи служител е!", недоумява тя.

Родителят твърди, че няколко часа след побоя отец Димитър признал пред нея за направеното и я помолил да не подава жалба в полицията.

"И пак ми се молеше да му простя. И аз му казах: Отче, има църква, идете там се молете", разказва Златка.

Според съдебно-медицинското удостоверение, издадено ден след побоя, малкият Енрике е имал кръвонасядания и синини около лявата ушна мида и окото, както и охлузване по гърба.

По телефона за телевизията отец Димитър заяви, че е наклеветен и прекрати разговора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

anonimen

преди 8 години

malkoto gamen4e si go e polu4ilo zaslujeno

66

123

преди 8 години

До АтеистКилимявки носят само православните свещеници,докато тези,които критикуваш и за които се споменава в статията са католически падрета.Така,че си затваряй човката и недей да говориш против БПЦ

65

123

преди 8 години

Католическите "свещеници" освен че са еретици ,те са и педофили. Така,че това дете с това странно,смешно,нехристиянско и небългарско име енрике май се е разминало само със пердаха. Какво ме вълнува какво става в някаква си религиозна католическа барака,католиците и,арменците,протестантите и мюслитата да си ходят от България! те нямат никакво място тук!

fallback