Снимка: архив Булфото
fallback

Лятото ще е време за ремонт и в парламента. Народното събрание е обявило обществена поръчка за закупуването на строителни материали, консумативи и над 600 артикула като латекс, цимент, брави, паркет, бойлери и  плочки.

Oще по темата

Прогнозната стойност на покупката е 45 000 лева, става ясно от обявлението, публикувано миналата седмица. От него става видно, че покупката се прави за "поддръжка и ремонт на сгради, помещения, машини и съоръжения на Народното събрание".

От обявата не става ясно дали ремонтът ще е само в работните сгради на Народното събрание или ще засегне и ведомствените апартаменти на депутатите.

От приложенията към поръчката се вижда обаче, че обитателите на парламентарните помещения ще се радват на нови плочки – гранитогрес, фаянс и теракот, а паркетът ще е дъбов и ламиниран.

Предвидени са и нови тръби за топла и студена вода, комплект за монтаж на бойлер, на мивка, комплект аксесоари за баня. В списъка фигурира и покупка на "порцеланово биде".

Сред артикулите са и казанчета, огледала, брави, сифони и др.

Депутатите ще работят до петък, а след това излизат в традиционно дългата си лятна ваканция. Тя ще трае цял месец и ще приключи на 1 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

АНОНИМЕН

преди 8 години

А *** те всяко лято правят ремонти и се харчат милиони. Е нали 16 милиарда трябва да се изхарчат за изгъзици а не да се направят реформите в страната. И после очакваме нещо по-добро. Ама те тия хора са без свян, безочливи, нахални и крадливи. Коя ли е фирмата изпълнител и дали е имало търг за обществена поръчка. Нали там са богоизбраните с маниери, възпитание, култура може ли за една година да съсипят всичко.

11

До Плавник

преди 8 години

Да прав/а си!. реално погледнато 45000лв. са нищо за освежаващ ремонт на такава голяма сграда. Като имаш предвид, че на двустаен апартамент ремонта би ти излязъл 5-10 хил., със среден клас материали и свестни майстори. От заглавието излиза, че само бидето и бойлера за 45000, а в статията пише нещо съвсем различно. Журналясти ***...

10

ларж

преди 8 години

Да затворят парламента,а депутатите да ги затворят,в панделата нека им направят луксозни бидета,поле да знаем за кого се подмиват.

fallback