Снимка: архив, Булфото
fallback

Родителите на непълнолетни родители вече няма да получават семейни помощи за деца. Това решиха окончателно депутатите, които приеха на второ четене промените в Закона за семейните помощи за деца. Техен инициатор беше вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

С измененията депутатите решиха, че когато непълнолетните родители получават семейни помощи за деца, техните родители няма да получават помощи за тях.

Според анализите поправката ще засегне най-вече ромските семейства, в които е традиция непълнолетни да стават майки и бащи.

Депутатите решиха още и че непълнолетните родители ще получават само помощи в натура.

С други промени в закона парламентът въведе ограничения за получаване на помощи за деца и от майки студентки.

Те вече ще получават помощите на два пъти - при раждане и след представяне на документ, че все още са в системата - за завършен семестър или завършено образование.

"Промяната се прави, защото в момента се наблюдават много злоупотреби", обясни шефът на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

"Една част от майките сега се записват, за да получат 2880 лева и после се отказват", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

ром майстор

преди 8 години

До Дащетрябва жените ви да преминат на ромско обслужване щом така разсъждавате и не сте всъстояние да си пправите професионално деца така че да печелите от добавките им

109

Анонимен

преди 8 години

До АнонименПо-добре късно отколкото никога.Крайно време беше.

108

Безобразие!

преди 8 години

Това решение - ако непълнолетните майки тръгнат на училище, да им се дадат накуп надбавките, които уж се отнемат, е начин да се постъпи така, че ромите да не са на загуба.НА *** ЛИ НИ ПРАВЯТ ?!

fallback