Водно конче в Борисовата градина. Снимка: БТА
fallback

С преминаването на бърз студен атмосферен фронт през следващото денонощие в страната ще настъпи слабо захлаждане.

През нощта заоблачаването ще продължи и на места слабо ще превали. Утре все още на места ще има слаби превалявания, но от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява, според прогнозата на НИМХ при БАН.

В Североизточна България и в Рило-Родопската област е възможно да прегърми. Вятърът ще е умерен от северозапад. Температурите ще са по-ниски и максималните ще са между 25 и 30 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места главно по северното крайбрежие - със слаби превалявания. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, до умерен северозападен вятър.

Максималната температура на въздуха ще е 25-26 градуса, температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, на места - с краткотрайни превалявания, по-значителни и придружени с гръмотевици над Рило-Родопската област. Ще духа умерен, на моменти и силен северозападен вятър.

Максималната температурата на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

В сряда ще е слънчево. Вятърът ще отслабне и в четвъртък ще бъде слънчево. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 30 и 35 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback