Снимка: Булфото
fallback

Няма индикации, че българите, които работят в Гърция са готови да се върнат. Това заяви на пресконференция във Варна вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, предаде "Фокус".

Той посочи, че правителството следи какво се случва в Гърция и обясни, че рисковете за България са свързани основно с търговията, както и с българите работещи в Гърция, които са около 120 хиляди, а по време на летния сезона достигат и 200 хиляди.

Вицепремиерът допълни, че голяма част от тези хора живеят трайно в Гърция. "Непосредствена опасност няма", подчерта той. Калфин уточни, че темата за българите, работещи в Гърция, се коментира непрекъснато в страната ни.

Вицепремиерът каза още, че дори и да се стигне до връщането на част от българите, работещи в южната ни съседка, този потенциал на работещи хора може да бъде използван в областите, в които на българския пазар има дефицит на кадри.

Ивайло Калфин уточни, че голяма част от българите работещи в Гърция са заети в сферата на туризма, а в България има недостиг на хора с добра квалификация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

ognyanz

преди 8 години

Ще рече, че от нашенско по-лошо нема. Да не ги оплакваме гърците.

24

Анонимен

преди 8 години

Надяваш се така да е защото иначе ще имате работа и ще трябва да си заработите министерските заплати и командировки .И да в Гърция и сега е по-добре отколкото у нас

23

Що ми дреме

преди 8 години

***. да се оправят не са малки. това са техни инициативи с които да не ме занимават.

fallback