Снимка: архив, Булфото
fallback

България е на дъното във световна класация по интеграция на мигрантите, съобщава BTV. Страната ни е сравнявана по 8 показателя заедно с още 37 държави.

Сред показателите, изследвани в класацията, са достъп до образование, здравеопазване, пазар на труда.

В сферата на образованието заемаме 38-мо място с нула точки. Пред нас са Турция и Унгария, а на първите места са Швеция, Австралия и Нова Зеландия.

Здравеопазването ни е класирано на 31 място, делим си предпоследните места с Естония и Гърция, а в челото на класацията са отново Нова Зеландия, Швейцария и Съединените щати.

С нова стратегия за интеграцията, убежището и миграцията и без реални действия, институциите у нас продължават да не работят за адаптирането на чужденците, огромната част, от които са бежанци, отчита изследването.

Неправителствените организации са тези, които се занимават с уроци по български език и помощ при търсене на работа на мигрантите.

Последно държавните институции са работили за интеграцията на бежанците у нас преди 2 години, а програмите реално са обхващали по около 100 човека. А в момента само в центровете на държавната агенция за бежанците живеят над 3500 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Ред арми

преди 8 години

Но за сметка на това сме в челото на корупция, бедност, мизерни условия на живот. На дъното сме заради мутри, които ни управляват, заради хора продаващи националните интереси заради своите амбиции

46

:-)

преди 8 години

Все сме на последно място. А обещаваха, че като се присъединим към ЕС ще ни се подобри положението. Като има балъци, има и тарикати.

45

Анонимен

преди 8 години

Защо правителството не изготви програма за връщането на бесарабските българи в България, македонските българи, също и българите които преди 25 години избягаха от грабителския новокумонизъм ? Защо ? Защото времето на мандата не им стига само да се накрадат. Борисовци, Станишевци, Костовци, Овчаровци, Сидер Ага и фес Догановци всички са мръсни продажни крадци на народа

fallback