Снимка: архив, БулФото

Очакванията, че Патриотичният фронт няма да се откаже от подкрепата си към властта, въпреки ултиматума, който постави към кабинета преди месец, напълно се оправдаха.

Още по темата
Съпредседателят на коалицията Валери Симеонов обяви, че парламентарната група е взела решение да продължи подкрепата за програмата за стабилно управление, като през следващите три месеца ще изпълнява строг контрол по отношение на борбата с битовата престъпност и поскъпването на тока, защото това са две от условията, които не е изпълнило правителството.

По останалите пет от седемте изисквания, Патриотите дават задоволителна оценка.

Те не са доволни само от постигнатото в борбата с битовата престъпност и според тях заради натрупаните с години проблеми в това отношение е нужно да се ангажира повече ресурс в тази посока.

ПФ ще настоява и за изработване на държавна стратегия по работа с етносите.

Депутатите от коалицията смятат, че отлагането с месец на поскъпването на тока не решава проблемите в сектора, които са свързани с кражби.

Те са подготвили и специален закон срещу злоупотребите на ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3. Според Симеонов само тези две централи са нанесли щети заради злоупотреби в размер на 1,2 млрд лева. Иначе от останалото са доволни.

Съборени са част от незаконните постройки в квартал "Кремиковци“ в Гърмен и заради това по тази точка патриотите дават положителна оценка на властта.

Оказа се, че те са доволни и от предприетите действия за започване на изграждането на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване на увредените участъци от тях.

Ограничаването на незаконната сеч и износ на необработена дървесина според ПФ също е направено с наложения мораториум, което означава, че и тук управляващите са си свършили работата.

Предстоящият през октомври референдум, иницииран от президента, също е удовлетворил депутатите от ПФ, които искаха промени в Изборния кодекс за въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase