Снимка: архив, БулФото

Приемът на молби-декларации в дирекциите "Социално подпомагане" за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2015/2016 г. започва от 1 юли 2015 г., като крайният срок за тяхното подаване е 31 октомври, информират от Агенцията за социално подпомагане /АСП/.

Молбите се подават по постоянен адрес, в тях задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. При отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца - 1 ноември 2015 г. до 31 март 2016 г.

Изплащането на целевата помощ и за новия отоплителен сезон ще се извършва на два транша - за месеците ноември и декември 2015 г. не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта, а до 31 януари 2016 г. - за месеците януари, февруари и март.

За настоящия отоплителен сезон 2015/2016 г. е изменен коригиращият коефициент, с който се намалява размерът на пенсиите - от 1,245 на 1,269. Изменението е с цел да не се допусне отпадане на пенсионери от целево енергийно подпомагане през предстоящия отоплителен сезон само поради осъвременения размер на пенсията им, допълват от АСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase