Снимка: Булфото, архив
fallback

Свещеници се обявиха против предвидения за днес в столицата гей парад, т. нар. София Прайд, както и срещу исканията на организаторите му.

Пред журналисти отец Димитрий Зографски от манастира в Света Гора заяви, че не е упълномощен да говори от Светия Синод, пише БТА.

Той се обяви против "мълчанието на институциите" по повод на днешната проява.

Свещениците се обръщат с призив до премиера заради "създаденото обществено напрежение". Според тях се оказва агресивен натиск, наложен от чужди на България интереси, който засяга българското образование, и това застрашава децата.

Oще по темата

Подобни действия според свещениците оскърбяват националното достойнство и застрашават бъдещето на нацията.

Според отец Димитрий Зографски у нас няма дискриминация, но чрез гей парадите се упражнява натиск върху обществото. Свещениците изразиха недоволство, че 18 посланици у нас са подкрепили организирането на София Прайд и определиха действията на дипломатите като намеса във вътрешната политика на страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Анонимен

преди 8 години

Защо нито един от тези *** не е най-малкото в затвора?

178

vlady

преди 8 години

Свещениците да се обърнат към арменските си колеги най-добре към новоизбрания архиерей на епархията архимандрит Исахак Похосян.

177

Анонимен

преди 8 години

Аз съм против обратните , 254 го каза точно вместо да си лижат ония работи , да ходят да копат на село. Мотиката има свойството да лекува от всички психически болести

fallback