Снимка: Булфото
fallback

Гърмен, Орландовци, Дружба, Петревене... Това са част от местата, в които ескалира напрежението между българи и роми в последните седмици. Последваха протести, шествия, арестувани... но проблемите си остават все така да висят във въздуха. А какво ли ще бъде направено за решението им?

Oще по темата

Една от мерките, за която се заговори след няколкото случая, бе поставянето на полицейски патрули в ромските махали в страната, които да гарантират реда в тях.

Дали обаче това ще даде съществен резултат? В разгара на протестите Dnes.bg попита своите читатели точно това: Решение ли е поставянето на полицейски патрули в ромските махали?

За 30% от отговорилите близо 3 000 души, това е само временно решение, което може за известно време да успокои напрежението, но няма да има дълготраен ефект. Според всеки пети анкетиран пък (20%), тези патрули по-скоро ще охраняват ромите и тяхното спокойствие, отколкото да създадат ред.

Твърдите поддръжници на тази мярка са едва 17% от отговорилите в анкетата ни. Те смятат, че поставянето на полицейски патрули в махалите е един от ключовете за реда в тях и тази мярка трябва да влезе в сила незабавно.

Почти същият брой наши читатели (16%) са категоричните противници на предложението, като според тях то ще бъде поредното безумие за прибиране на  пари, от което няма да има никакъв ефект.

За 17% от отговорилите въпросът няма особено значение, защото държавата от дълги години потъва и трудно подобен ход може да я спаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

доц. д-р боко боков

преди 8 години

др. ренци да вземе той в асиендата си едно 1000-2000 ***, след като изповядва таквиз ценности. останалите да ги командирова с по 35 евро на ден при жан-клод ван дам, екскюзе муа, юнкер

25

Анонимен

преди 8 години

ми ходи виж сам бе какво праят ромите в Църквата

24

Аха

преди 8 години

Това е само едната от нужните мерки! Отделен е въпроса, че ако не си вършат работата и 100 патрула да има в махалата, все тая!Трябва полицаите да са по райони, и да им се плаща според броя на престъпленията в района!Сега си взимат заплатката, и си карат кротко, като си затварят очите за много неща, а някои даже са в комбина с престъпниците!

fallback