Снимка: Reuters, архив
fallback

Според статистиката всеки втори брак в България завършва с развод. Това съобщи учредителят и председател на Управителния съвет на Фондация "Бащи за отговорно родителство" Панчо Малезанов по повод международния ден на бащата.

"Всяка година, поне през последните 5, има около 20 000 брака и 10 000 развода", уточни той пред агенция "Фокус".

По думите му цифрата на разводите е станала по-малка през последните години, защото и браковете, които се сключват, са по-малко.

"Съотношението бракове – разводи не се е променило. По всяка вероятност и разделите при тези, които са били във фактическо семейно съжителство, би трябвало да са в някаква подобна пропорция, но тях въобще не ги лови статистиката", обясни Малезанов.

"По наше изчисление една трета от всички деца в България са деца на разведени родители, дори между една трета и половината деца. Зад всяко едно дете седи един родител, който е засегнат от това, че не може да прекарва пълноценно време с него", коментира той.

"При това количество на разводи и раздели сигурно няма човек в страната, който да не е засегнат лично или поне да няма близък или познат, който да е потърпевш от тях", добави още Малезанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

vesko02

преди 8 години

В брака дипломата май не върши работа,иска се и акъл.

79

duzpata

преди 8 години

Kak niama da izgonish jenata kato vika i oglasya bloka kato pevica nikakvo vuzpitanie psuva kato ciganka pred deteto i obijda de shto svari che si i vinoven.

78

Без име

преди 8 години

В чужбина дават много помощи на самотните майки, затова много хора се развеждат (уж) само по документи , и получават много помощи . Те си живеят заедно но по документи са самотни майки . Аз съм в чужбина и имам много познати , живеят заедно но по документи са разведени.

fallback