Грац, мястото на инцидента. Снимка: БТА

5-годишно българче е сред жертвите на трагедията в австрийския град Грац. Това съобщава БНР, позовавайки се на вестник "Дер Щандард“. В събота шофьор умишлено прегази десетки пешеходци на централния площад в Грац.

Освен българчето, още двама души са загинали, а пострадалите са над 30. Съобщава се, че състоянието на шестима от ранените е критично.

Още по темата

26-годишният мъж се вряза вчера с джипа си на оживен площад в австрийския град сред хора, които пиели кафе и се разхождали в почивния ден. Според очевидци той се е движел с повече от 100 километра в час. На площада е имало много хора заради провеждащите се в Грац състезания за Формула-1.

В австрийския град Грац днес е ден на траур в памет на загиналите при инцидента. Двама католически епископи, православен свещеник, местната управа и стотици граждани присъстваха на църковна служба в памет на загиналите. Православните свещеници са пристигнали заради убитото българче, чиито родители са православни християни, твърди австрийското издание.

 Водачът на джипа е задържан. Според органите на реда, става дума за човек с психични отклонения и няма вероятност да става дума за терористичен акт.

По-рано се появиха информации, че шофьорът умишлено е насочил автомобила към хората. Според някои медийни публикации, след това той е слязъл от превозното средство и се е нахвърлил върху присъстващите с нож.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase