Снимка: Булфото

Опасения от нападение срещу столичния квартал „Факултета“ снощи изкара на улицата ромите, които живеят там. Към този момент обстановката в квартала е спокойна, но полицейското присъствие там остава, предаде БНР.

Малко преди полунощ около 300 роми излязоха от домовете си. Хората заплашиха да блокират бул."Възкресение" и ул."Суходолска".

Още по темата

Причина за действията им беше слух, че към квартала приближават рокери, които ще ги нападнат. Заради случката МВР изпрати полицейски екипи и части на жандармерията във "Факултета". Част от екипите в "Орландовци" също бяха изтеглени.

Около 1 часа жителите на ромския квартал се прибраха в рамките на комплекса, но поискаха среща с медиите. При тях дойдоха и представители на неправителствени ромски организации. След като разбраха, че никой не планира нападение, ромите се разотидоха по домовете си. Това е станало мирно.

От МВР заявиха за БНР, че няма данни за сблъсъци, няма хора, които да са потърсили помощ в болница.

Освен във "Факултета" остава засилено полицейското присъствие и в квартал "Орландовци". Там вчера се проведе поредният протест срещу ромската престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase