Снимка: Булфото, архив
fallback

Събарянето на незаконни ромски постройки няма да доведе до нищо добро, предупреди Цветелин Кънчев, лидер на „Евророма” в ефира на bTV.

Той коментира напрежението срещу ромите в различни точки на страната.

Много се коментира, че ромите имали повече права. Техните права са да работят в "Чистота"-та или правото да нямат работа. Поне за по-голямата част от етноса, коментира Кънчев.

По думите му у нас имало над 10 000 незаконни постройки и едно от решенията според него е да се санкционират незаконните постройки. Да се определи глоба на квадратен метър и строителна амнистия.

"Благодарение на тази амнистия, придружена с глоби и строги срокове, ще влезнат 25 милиона лева от ромите и повече от 100 милиона лева от българите", поясни идеята си Кънчев.

Цветелин Кънчев подчерта, че хората не трябва да се делят и при подобна амнистия трябва да се наложат глоби и на българи, които имат незаконни постройки.

Според него зад конфликтите не стоят политици, но пък те се възползвали, когато се покачи напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 8 години

Тоя мазняр *** ** ** много компетентен стана

53

АЗ

преди 8 години

Е НИЩО ЩЕ КАЧАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ..СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ЩЕ ОТНЕМАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИМОТИ НА БЪЛГАРИ ЗА ДА МОЖЕ ЕТНОСА ДА ИМА БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА, ДА ЖИВЕЕ БЕЗ ДА РАБОТИ..И ДА КРАДЕ БЕЗНАКАЗАНО..А ПОНЕЖЕ И ДА КРАДЕ СКОРО ЕТНОСА ЩЕ ГО МЪРЗИ СКОРО ЩЕ ВЪВЕДАТ И ВСЕКИ ДА РАБОТИ ЗА НЯКОЯ ФАМИЛИЯ БЕЗПЛАТНО ПО 20 ДНИ В ГОДИНАТА...БРАООООО

52

прав

преди 8 години

До КрайМисия, чиито резултат гледаме вече 25 години и той е нулев.Успешната им интеграция ще премине единствено,когато са образовани на първо място и на второ, когато започнат да спазват законите, когато им се орежат социалните придобивки, когато се наказват, че раждат на по 13, когато започнат да се трудят, а не да крадат.Тогава може да се говори за интегриране.А това,че се наливат пари и някой ромски лидер си живее живота с тях, обслужвайки интереси е друго. Резултата го виждаме вече 25г.

fallback