Снимка: Булфото
fallback

Според Реформаторския блок конфликтът в "Орландовци" не е етнически, а е на битова и криминална основа. Така коментира днес в Плевен възникналото напрежение в столичния квартал Найден Зеленогорски - съпредседател на парламентарната група на РБ.

По думите му РБ подкрепя напълно действията на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Силно се надявам, че няма политически сили, които да поискат да се възползват от конфликта и да го разпалват, заяви Зеленогорски, предаде БТА.

Действията на МВР трябва да бъдат предимно като превенция, а не когато възникне проблем да го решават, смята Зеленогорски. В МВР е същото като в сферата на здравеопазването, където акцентът трябва да бъде поставен при профилактиката, допълни той.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Ангел Найденов пък изрази противоположна позиция за конфликта в "Орландовци".

Усещането ми е, че конфликтът в "Орландовци" е етнически и е продукт на изчерпване на търпението, коментира той.

Според него конфликтът е изблик на гняв заради злоупотребата с права от страна на ромите. Той смята, че конфликтът е и заради безсилието на държавата да се справи с дълго трупаните проблеми. Найденов е на мнение, че политическата отговорност за случилото се носи от ръководството на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Ало

преди 8 години

Ей, Зеленогорски! Кво говориш бе, кво направи ти с ромите в Плевен! Защитавай я, но ще стигне и до твоята глава, ако не се опомни политическата *** ще има линч и бунове, всяка минута ще ви е като в нощта на белия рейс, ще се криете като мишки!

27

Анонимен

преди 8 години

Абе как всички са наясно какви са проблемите, само управляващите не. Явно наистина трябва да се смени системата, а не с някъкъв конгрес на БКП..

26

Асеновец

преди 8 години

Така е. Не е етнически, а политически. Не може за обучение на и за интеграцията им да се отделят средства, а за обикновенните българчета- нищо.. С какво едно е повече от едно българче? Защо за българите има закони и правила на поведение за няма?

fallback