Снимка: Нова телевизия
fallback

Мизия, Тракия и Македония отново са едно цяло и пак се събират на едно място – на гърба на едно българско момиче. Този на 25-годишната Петя от София.

Всичко започнало, когато Петя била на 19. Решила, че вече е достатъчно зряла, за да превърне тялото си в учебник по история, разказва тя пред „Нова телевизия”.

„Първата татуировка е розетата от Плиска. Имам шевица, имам надпис "Мизия, Тракия и Македония" на врата, имам надпис на глаголица на гърба, който гласи "Времето минава, България остава", имам двата лъва от стария герб на България от времето на монархията, имам и рози”, обяснява историята на татуировките си Петя.

Татуирането на българската маслодайна роза, увита около талията й, отнело 15 часа.

Като малка Петя живяла в чужбина и това засилило любовта към родината. След като се е върнала в България не пропуска честване на официален празник, фолклорен фестивал или освещаване на паметник на национален герой.

Момичето разказва, че ако имаше тази власт, щеше да интегрира малцинствата като ги образова, да елиминира битовата престъпност и да прибере българите от чужбина.

Следващото послание, за което ще използва тялото си е кукерска маска.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 8 години

До *** татуировките винаги могат да се препокрият и дори да напълнее да не се си личи. Стига да имаш качествен татуист насреща, ще успее да оеднакви при положение, че ще се появи несъразмерност...

43

Италия

преди 8 години

В библията е написано ясно Левит 19:28 " Не рисувайте знаци по кожата си "Това е за да се различават християните от останалите .Обаче всеки е свободен

42

Коце от Сандански

преди 8 години

цъкай цъкай минуси, сигурно и ти имаш надпис на иврит, котвичка с името на кифлата си /Анжелина+Марио= сърце/, червена връвчица на дясната китка и с черните очилца сте неотразими хе хехе гола вода сте! а забравих на десния глезен татуирани некви листенца и цветче и синджирче около крачето много фешън хахахах

fallback