Снимка: НВИМ
fallback

Днешният „Ден на бащата“ се превърна в истински празник за малки и големи в Националния военноисторически музей (НВИМ). 

Впечатляващите атракции привлякоха хиляди жители и гости на столицата, които изпълниха музея с много настроение, детски смях и емоции.

Ден на бащата се състоя и във филиалите на НВИМ. С демонстрация на бойни приложни изкуства и техника от Втората световна война в Музея на авиацията в Крумово и уроци по корабоплаване и интерактивни игри във Военноморския музей във Варна бе сложен старт на незабравима лятна ваканция.

По традиция на този ден експонатите „оживяха“ и гостите на НВИМ имаха възможността да усетят какво е чувството да си в кабината на хеликоптер Ми-8 и многоцелеви изтребител МиГ-21 бис, както и в отделенията за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и танк Т-34-85.

През целия ден опашките пред едни от най-модерните и атрактивни машини – „Пясъчна котка“, военен джип „Хамър“, високопроходима линейка и много други образци на съвременната военна техника – не намаляваха. А децата имаха възможност да се почувстват като истински военни зад волана на атрактивните машини.

Впечатлени не по-малко от малчуганите, родителите с любопитство изпробваха комфорта на едни от най-модерните автомобили, мотоциклети и трактори. А освен да разгледат и огромен влекач, малчуганите си тръгнаха със своя магнитна снимка пред машината за спомен.

Любителите на спорта и силните усещания ентусиазирано изпробваха състезателните колички на надуваема писта, 8-метровата стена за катерене и не пропуснаха възможността да се присъединят към истински скаутски лагер в двора на музея. А изкушените от най-модерния начин за придвижване в градска среда изпробваха атрактивни модели велосипеди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Съсед

преди 8 години

Всичко е много хубаво, но напоследък зачестиха мероприятия в НВИМ които са толкова шумни, че е невъзможно човек да си почине в събота след обед. Интересно за музея тихият час защо не се отнася?

1

Поп Грую

преди 8 години

Що не им дадохте да гръмнат с РПГ-то?

fallback