Снимка: архив, Булфото

В Москва са учудени, че американци участват в изпитания на оръжие съветски образец в България, съобщи източник от руското външно министерство, цитиран от РИА Новости.

Още по темата
Американски гражданин загина, а още двама бяха ранени, когато граната за РПГ избухна в събота на полигона в Анево. Пострадаха и двама българи.

„Не можем да не зададем въпроса какви цели са преследвали гражданите на САЩ, които са участвали непосредствено в изпитанията от частна военна компания на територията на България на екземпляри оръжие съветски образец. Навежда на размисли и „значимата липса“ на каквито и да са коментари на американски официални лица в тази връзка“, каза източникът от руското външно министерство, цитиран от руската агенция.

Dnes.bg припомня, че от посолството на САЩ съобщиха вчера, че подизпълнителите на американското правителство, станали жертва на взрив миналата седмица на полигон в България, са работели по военна програма на САЩ за обучение и въоръжаване на умерените бунтовници в Сирия.

В изявление, изпратено до Ройтерс, американското посолство в София казва, че подизпълнителите са служители на базираната в САЩ фирма Purple Shovel, спечелила договор с Командването на въоръжените сили на САЩ за специални операции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase