Уволненият вече правителствен шофьор. Снимка: Facebook

Снимка в социалните мрежи остави без работа служител в Министерския съвет. Правителственият шофьор е предизвикал катастрофа в София и се е похвалил пред свидетели, че няма да бъде наказан.

В неделя в три през нощта такси в столичния квартал "Дружба" направо е пометено от връхлитаща кола. Ударът чупи парапетите на булеварда, а шофьорът, предизвикал инцидента, не само признава, че е пиян, но и заплашва.

Петър Караиванов, който нощем кара такси, снима нарушителя и публикува снимката в социалните мрежи с идеята, че шофьорът не трябва да се размине с наказанието.

"Той сам каза – пиян съм, идвам от сватба. И категорично отказа да даде кръвна проба. И когато го попитах – добре, а ако в тази кола беше детето ми, той най-нагло ми каза: Ддеца нямат работа в колите в 3 часа през нощта", разказва шофьорът.

От КАТ отказаха коментар пред bTV, но потвърдиха за инцидента. Заявиха, че пияният шофьор вече е санкциониран. Заради това, че е отказал да даде кръвна проба за алкохол, книжката му е отнета за две години.

На правителствения шофьор са съставени актове за несъобразена скорост и го очаква глоба.

След запитване за скандалния случай шофьорът беше уволнен по разпореждане на премиера. Мотивите – извършил е нарушение и е злоупотребил с името на Министерския съвет.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase