Снимка: архив Булфото
fallback

3000 са слабите оценки ("двойки") на матурата по български език и литература след 12 клас. Това заяви заместник министърът на образованието Ваня Кастрева в сутрешния блок на БНТ.

"По-ниски са много добрите оценки, има малко повече тройки в сравнение с миналата година", каза още Кастрева и допълни, че 244 зрелостника са събрали пълния брой точки на матурата.

Oще по темата

Най-добре са се справили зрелостниците от София. Добри са и оценките по чужд език на втората матура.

На 20 май близо 58 000 зрелостници се явиха на външното оценяване по български език и литература. Два дни по-късно се състоя и другата матура.

Най-много зрелостници - 17 671, през тази година избраха като втори задължителен изпит биологията и здравното образование.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

кали станкова

преди 8 години

В БЪЛГАРИЯ Е ЗАБРАНЕНО НАПЪЛНО ДА СЕ ПИШАТ СЛАБИ ОЦЕНКИ !!! ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!! ДЕЦАТА НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАКОНИТЕ НА МОН !!! ОСВЕН ТОВА Е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ИЗПИТВАТ ДЕЦАТА !!!!

12

boza

преди 8 години

Che to ostanaha li Bulgari v Bulgaria , tova trjabva da sa drugi etnosi .

11

БЕЗ ИМЕ

преди 8 години

ДО: kartofa отговора е лесен, трябва да си РОМ (да сме по- културни) много са прости, не им се учи, мързи ги. За жалост бях сред такива хора, видях какво държание имат към учителите! Без грам уважение, нагло поведение и простащина. Ми то това си е в кръвта им все пак, простотията и всичко останало. Половината се жениха ,омъжваха, другата половина по чужбина и т.н. Че има прости БЪЛГАРИ има! Ама най -ми е жалко като се поведат млади момчета и момичета с тях ,че и любов ВЪРТЯТ ! Срамна работа !!!

fallback