Проф. Иван Върбанов. Снимка: Нова телевизия
fallback

Назначеният от МОН служебен ректор на Стопанската академия в Свищов проф. Иван Върбанов ще опита днес отново да влезе в кабинета си.

Вчера той се опита да заеме поста си, но не бе допуснат. Бившият ректор на академията Величко Адамов отказа да приеме назначения от министерството негов наследник.

Върбанов обясни пред Нова телевизия, че ще иска лична среща с проф. Теодора Димитрова, която бе избрана на поста на събрание, чиято легитимност се оспорва.

Oще по темата

До разправиите в Академията се стигна, след като група преподаватели заведоха дело срещу нарушаване на правилата при избора на ректор. Явно гласуване, вместо тайно и липса на нов Студентски съвет, който да участва в изборите, са сред основните им мотиви.

Проф. Върбанов е подал сигнал за опит за възпрепятстване на встъпването му в длъжност и искане към Районната прокуратура и Районното управление на МВР за проверка и установяване на данни за самоуправство.

"Ще се опитам да вляза в кабинета си, трябва да се изпълнява заповедта на образователния министър", посочи той.

На въпрос дали 35-годишната проф. Димитрова е заслужила титлата си, Върбанов каза, че е работил заедно с нея и изрази надежда добрите им отношения да продължат. Той изтъкна, че няма проблем с нея, а с нейния избор. 

"Начинът, по който стана този избор, ни смущава и смятаме, че е незаконосъобразен", допълни служебният ректор.

Той обаче изрази съмнения, че Величко Адамов се опитва да продължи да управлява Стопанската академия чрез проф. Димитрова и допълни, че съмненията му се потвърдили напълно вчера, когато не бе допуснат до ректорския кабинет. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Наблюдател

преди 8 години

Просто МОН да им отнеме лиценза и да не се занимава с измислени "академии"!

20

vesko02

преди 8 години

Стопанската академия ,всъщност е обикновена школа за клоуни,жалко за тези дето после ще ги хрантутят

19

Анонимен

преди 8 години

КЪДЕ ГО КРАСЬО ЧЕРНИЯ ДА СЕ НАМЕСИ И ВСИЧКО ДА Е В РЕД

fallback