Снимка: Нова телевизия, родилката Наташа Габровска
fallback

След ужасяващия случай на нечовешко отношение към родилка в тетевенската болница, където млада майка загуби бебето си, Здравното министерство и Лекарският съюз започнаха проверки, а доктор Нина Байчева и колегата й Михаил Миков подадоха оставки.

Сега обаче нито един адвокат в Тетевен и Ловеч не иска да се заеме със случая на почернената майка Наташа Габровска. А тя и съпругът й няма да си простят, че са избрали това родилно. Категорични са, че това решение коства живота на рожбата им.

Първите медицински заключения сочат, че причина за смъртта на бебето са родови травми, което доказва твърденията на майката. Въпреки това, пред Нова телевизия доктор Нина Байчева заяви, че не чувства вина за случилото се. По думите й раждането винаги е травматичен процес за бебето.

Oще по темата

Семейството на пострадалата родилка призна, че всички адвокати в Тетевен и региона са им отказали услугите си с аргумента, че не могат да водят дела срещу доктор Байчева. Затова пострадалата млада жена търси адвокат, който ще пожелае да защити правата й.

Случаят на младата жена, подложена на ужасно отношение, разтърси цяла България. Хората избухнаха в социалните мрежи и там се появиха противоречиви мнения. За някои д-р Нина Байчева никога повече не бива да доближава родилки и да изражда бебета. Други сметнаха, че всяко чудо ще е за три дни и случаят ще се потули. Изписаха се дори обвинения към майките от Тетевен, че са мълчали досега. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Възмутена

преди 1 година

Към въпросната Лия ти май не си наясно я прочети учебника знаеш ли че с този форцепс после като ги спасят са недъгави а

45

анонимен

преди 8 години

адвокатската колегия какво чака а не се самосезира какви са тези смешници втетевен ядене и пиене по ресторантите с клиентите до зори или и те като докторитесамо че в тяхната специалностбойкот на адвокатите в тетевен

44

Пешо

преди 8 години

Значи не смеят не да защитават Наташа, а да се изправят срещу чудовището Байчева - тя е отвратителна и физически, но най-противното е държанието й - СТОКРАТНО ДА Й СЕ ВЪРНЕ ТОВА КОЕТО ПРИЧИНЯВА !!!щОМ ТЕЗИ МИШОЦИ НЕ СМЕЯТ, НЯМА ЛИ ДРУГИ АДВОКАТИ, КОИТО СМЯТАТ,ЧЕ ТАЗИ АЛЛКОХОЛИЗИРАНА НЕКАДЪРНИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАВРЯНА В МИША ДУПКА или ще чакат и ще се спотайват докато пострадат лично?

fallback