Снимка: bgonair.bg
fallback

Напрегнатата ситуация в село Гърмен не е провокирана от политически натиск преди изборите за местна власт. Това коментира пред България Он Ер бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също сподели мнението му, че напрежението не е свързано с предстоящите избори. Йорданов поясни, че политическите партии нямат интерес от подобни сблъсъци и напомни, че това не е първият етнически конфликт в страната.

Липсата на интеграция на ромите у нас е първоизточник на проблема, изтъкна ексминистърът и допълни, че много проведени у нас социални програми, включително и такива с европейско финансиране, не са дали почти никакви резултати.

Затова според Йорданов са необходими по-сериозни действия от страна на прокуратурата, за да се проследят средствата, предвидени за приобщаване на ромите. Той обаче подчерта, че МВР не е единствената отговорна институция за проблема в Гърмен. По-активни действия за необходими и от местната власт.

Емануил Йорданов допълни още, че регистрираната битова престъпност в цялата страна не отговаря на действителността, а показва единствено броя на подадените жалби.

Чуйте целия разговор с Емануил Йорданов във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

Na danakoplatcite im pisna ot prodajni upravlenia.

3

Анонимен

преди 8 години

България е единствената страна, в коятодва етноса са на раменете й,не спазват законите и пищят че не са обгрижваниНаглост лицемерие иоще още...до кога???

2

Анонимен

преди 8 години

Mir nemoje da ima kogato za operdelen etnos zakonite ne vajat

fallback