Пламен Димитров. Снимка: БТА
fallback

В предстоящите местни избори ситуацията позволява КНСБ да издигне свои кандидати за общински съветници. Това заяви на синдикален форум в Плевен президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БТА.

Той уточни, че КНСБ е най-голямата у нас организация с 300 хиляди синдикални членове.

Според нето, тя успява да отстоява политическа независимост 25 години, като е "на равна дистанция от политическите сили".

Димитров е убеден, че има смисъл "единствено на местни избори да се излиза от тази рамка" и да издигат съветници, за да защитават конкретни интереси на хората.

В момента имали 800 общински съветници в страната.

Президентът на КНСБ смята, че бъдещето на синдиката е да продължава да отстоява независимостта си. Няма да правим партия, а ще трябва да проявяваме мъдрост в отношенията си с партиите, каза Димитров.

Той подчерта, че от КНСБ смятат, че енергетиката не бива да става частна. Същото важи за транспортната
инфраструктура, като пристанищата.

Според Димитров трябва да се стабилизира стратегическата инфраструктура на страната, да се възродят индустриалните мощности и да се увеличат доходите на хората, за да има реално развитие на страната. Той каза, че вдигането на доходите е политически въпрос, а не икономически, защото производителността на труда на българина позволявала да се повишат доходите на населението.

Той изрази "дълбоко несъгласие с въвеждането на така нареченото домашно образование". От КНСБ са най-недоволни и от намеренията на здравния министър. Според тях нещата, които той предприемал, били в грешна посока.

В Плевен президентът на КНСБ участва в форум, посветен на годишнината от учредяване на синдиката под мотото "25 години в борба за справедливост, за работеща България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анили

преди 8 години

Това може да се случи само в България. Ръководители на синдикати да бъдат част от партийни листи било то за съветници или депутатски. Къде остана борбата им за социална справедливост? Нали не трябваше синдикатите да бъдат обвързани политически?

3

vesko02

преди 8 години

Като гледам как се развиват нещата ,скоро келепира от властта да не се окаже мираж

2

Анонимен

преди 8 години

Ай стига са ни защитавали вече, аман от хрантутници!!!

fallback