Снимка: архив, Булфото
fallback

Цената на агнешкото месо не се е променила и варира от 11.99 - 15.00 лева в търговската мрежа. Това коментира председателят на УС на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров пред агенция "Фокус”.

По думите на Чилингиров агнешкото месо е почти изчерпано в търговската мрежа, което означава, че за 6-ти май месото ще е напълно неоткриваемо.

Чилингиров уточни, че отглеждането на агнето е с леко закъснение заради болестта "син език” и заради по-малката млечност на овцете, която вече е около 50%.

"В Бургас една мандра, която е изкупувала 12 тона мляко на ден, сега изкупува 5 тона на ден и това също влияе на цените на живите агнетата. Както и това, че има фермери, които имат по-големи ферми и програмират оагването. Това означава, че вече търсят големите пазари - Великден, Гергьовден и Коледа”, обясни Чилингиров.

По думите му няма покачване на цената на агнешкото месо в сравнение с предишните години. "Има извиване на фермерите с по-чести обаждания за по-ниски цени, но цената на месото се запазва горе-долу каквато беше за Великден”, допълни Бисер Чилингиров.

Той успокои още, че агнешко месо ще има за Успение на Пресвета Богородица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

овчарчето Калитко

преди 8 години

КОЙТО ГЛЕДА ОВЦЕ ....СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ПРАВИ ПАРИ!!!100-овце ......дават приблизително 80-агнета .по 150-лвна агне ---това са 12хил.лв. за годината /само от едно агнене /При двукратно агнене в годината ---още толкова приблизително!

20

избирател-безпартиен

преди 8 години

Като не ви харесва агнешкото няма да го ядете. В месарските магазини и в веригите има от пиле млеко , а при социализЪма продавачите биеха мухи по щандовете . Говорете и пишете каквото си искате сега е в пъти по хубаво от т.н. социализЪм .

19

знаеща

преди 8 години

Ние днес от едно село до Благоевград си купихме яренце, 5.50лв за кг живо тегло - 20кг за 110 лв. Като му сложихме червеното герданче следобяд и го одрахме излязе 12 килограма чисто месце, плюс още една тава карантийки за дробене. Ако го бяхме купили от магазина по 15 лева, щяхме да платим над 200 лева с карантийката. Весел празник, че още малко черва имаме да обърнем със свекърва ми.

fallback