Снимка: Булфото, архив
fallback

20 - 30 стотинки изкупна цена за литър мляко у нас за производители, които нямат първа категория независимо от това дали отглеждат една или сто крави. Това е рекордно ниска цена, която изправя стотици български млекопроизводители пред фалит, оплакаха се самите те пред Нова телевизия.

Oще по темата
Месец след като в Евросъюза квотите отпаднаха, в момент, в който пазарът е залят от евтин внос, у нас продукцията се изкупува за стотинки.

Хората заплашват с блокиране на граници.
 
За една седмица цената на литър мляко падна от 40 стотинки за литър.

Сега стопаните в Дъбован и в околните села са в стрес, защото са изправени до стената.

Йордан, който разчита на кравата си, за да изкара прехраната си, изля 21 литра мляко на улицата, защото  прекупвачите не му го взели. Причината е, че е по 25 стотинки за литър, вместо 20.
 
Каквато и цена да им определят, дребните стопани приемат, защото отдавна отделят от залъка си, но сега някак трябва да платят и за сено за зимата.

А за последното им останало препитание от новата година ще трябва да гледат кравите си по европейските стандарти.
 
Хората обаче се оплакват, че може и да се наложи да продадат кравите си, но пък едва ли ще се намери кой да ги купи, защото няма сметка от отглеждането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

АТАКИСТ

преди 8 години

ИЗХОДА Е ЕДИН----КУПУВАЧИ И ПРОИЗВОДИТЕЛИ--ТОЕСТ НАРОДА Е ВРЕМЕ ДА ГРАБНЕ ТОЯГАТА И В СОФИЯ ДА СМАЧКА ТАЗИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ***

19

Анонимен

преди 8 години

Литър качествено мляко струва 40 ст.на производителя,литър минерална вода 60 -80 ст. Скоро няма да има крави в България,а ще купуваме на Данон и ли на други фирми ***!

18

Обединение

преди 8 години

В София при нас идва сутрин човек и кара мляко 1.2 лв./л., сирене, кашкавал. Без клиенти не остава, а стои 10 минути. Всички нормални българи знаем, че трябва да подкрепяме българското - иначе обезлюдяването ще е страшно. Отворете малки магазинчета навсякъде в големите градове, за половин час да идвате сутрин в големите комплекси, хората ще ви научат и ще вземат от вас. Има огромни блокове в Младост, Дружба, Люлин - хиляди хора са

fallback