Емилия Ковачева. Снимка: Булфото

Майки от цялата страна поискаха доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Още по темата
Провокирани от жестокото й деяние, жените се организираха в социалната мрежа и планират протест, който ще се състои в неделя от 13.00 ч. пред Съдебната палата.

Протести ще има в цялата страна. Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева. Не можем да се правим, че това просто не се е случило, каза пред Дарик радио Надежда Дойчева, която е сред организаторите във социалната мрежа Facebook.

„Протестът е мирен и призовава всички да се включат. Ние настояваме за максимална и ефективна присъда за престъплението, което беше извършено срещу бебе Никол. т.е. Емилия Ковачева да  бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин”, посочи Дойчева.

В София протестът ще бъде пред Съдебната палата, в Плевен, Перник, Димитровград, Стара Загора, Пирдоп, Свищов и Враца демонстрациите също ще бъдат пред съдебните палати. В Русе и Варна протестиращите ще се съберат пред сградите на общините, обясни тя.

„В последния момент се включи и Велико Търново. Там протестиращите ще се съберат пред паметника „Майка България”, сподели още Дойчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase