Снимка: Булфото, архив
fallback

Лекари от ВМА не успяха да се преборят за живота на 25-годишния мъж, пострадал при катастрофата  в неделя на Околовръстният път на София, в близост до бул. "България" и по решение на близките му той стана донор на органи.

В неделя, докато е помагал на приятел да поправи аварирала си кола, младият мъж беше отнесен от джип, управляван с висока скорост от турски гражданин.

Oще по темата

При удара главата на мъжа се е ударила в стъклото на джипа, вследствие на което той е получил черепно-мозъчна травма.

След операция, продължила над 5 часа, състоянието му е останало крайно критично, по-късно е изпадал в мозъчна смърт и неговите близки са дади съгласие за трансплантиране на органите му, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Трансплантацията на черен дроб се извършва от екипа на проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробна, панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА.  Рецепиентът е 41-годишен мъж, с декомпенсирана цироза.

Във УМБАЛ "Света Екатерина" ЕАД се извършва трансплантация на сърце, а в УМБАЛ "Александровска" предстои – на бъбреци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ynota

преди 8 години

napuskat ni nai-dobrite,koeto e naistina mnogo jalko !

30

Shrike

преди 8 години

До АнонименВ една нормална държава с нормални хора това не би било проблем. Хората, които бяха аварирали, си бяха поставили триъгълник че има авария. За времето, през което са чакали да пристигнат приятелите им никоя друга коля не е предизвикала ПТП. В един момент се появява някакъв ***, който по свидетелски показания преди това е карал с над 120-130 км/ч правейки слалом между колите. И бяха отбили вдясно хората.

29

Анонимен

преди 8 години

Поредният Дарвинов лауреат!На път с мантинела НЕ СЕ ИЗЛИЗА да се гледат, оправят коли или за каквото и да е! При повреда се отбива в дясно и се чакат специализираните екипи. При пожар и пр. се напуска от дясно и се излиза далеч извън пътя. Там, където няма тротоари не може да има хора!

fallback