Снимка: Facebook
fallback

Гавра със слепите хора в България – те получили дарение от гнили ябълки и мляко с изтекъл срок на годност. За подигравката съобщи във Facebook Анна Симова, чиято майка е незряща и също получила помощта.

Освен гнилите ябълки, които били по 4 килограма на човек, дарението включвало франзела с топено сирене с изтичащ срок на годност на следващия ден и две кофички кисели млека със срок на годност, изтичащ същия ден.
Продуктите били помощ за незрящи пенсионери с пенсия под 210 лева.

„От цялото количество ябълки нито една не става за ядене“, разказа Симова пред БНР днес. Според нея ябълките са замразявани и размразявани неколкократно. Тя смята, че те няма как да са български и вероятно са много стар внос.

„Хората си получават тези помощи с някаква благодарност, че някой им е дарил нещо.“, каза още Симова. Тя разказа и че незрящите хора са носили помощите си с торбите из цяла София.

Жената няма представа кой стои зад развалените помощи. Тя обаче е категорична, че би било истинска гавра, ако се окаже, че някой бизнесмен е дарил своите ябълки и е получил облекчение за това, вместо да ги изхвърли.

„Представете си как един сляп човек ще види срока на годност“, възмути се още Симова. Тя е категорична, че няма да остави нещата така, но и не скри, че незрящите хора са притеснени, че заради скандала може да бъдат лишени от помощите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

дарявайте хора

преди 9 години

дарявайте който има възможност, нека им стане гузно на "дарителите" и защо всеки гледа от лошата страна на нещата... няма лош опит!

19

Наблюдател

преди 9 години

Абе хора недейте така, слепите няма да могат да намерят *** и ще напълнят гащите с диария.

18

Беселина

преди 9 години

Срамота, чоек като дарява, не означава да си изхвърли ***... Господ само вижда срока на годност и на душите и на сърцата ни. Той ще въздаде всекиму според заслуженото.

fallback