Снимка: Нова тв
fallback

"Целта на публикуването на клипа, на който се вижда как Цветан Василев и управителя на БНБ Иван Искров пеят заедно "Назад, назад, моме Калино" беше да напомним, че  Иван Искров искаше да си ходи, но нямаше кой да го освободи и че му е време", заяви в "Здравей, България" адвокатът на Цветан Василев, Константин Симеонов. 

Симеонов добави, че записът бил подарък за Искров за рождения му ден, малко "на патерица". "Цветан Василев каза, че в неговите нотариално заверени изявления има нелицеприятни неща за доста хора от елита на България".
 
"Дали този клип е предупреждение за други хора? Най-вероятно, да", каза още Константин Симеонов. Адвокатът обаче твърди, че няма информация за кого още може да се появят компрометиращи факти и данни. "Персонално не мога да кажа нищо. Аз познавам Цветан Василев от септември 2014 година, но не знам какво има той в семейния му архив", заяви Симеонов.
 
На въпрос "Изключвате ли вариант да са записвани и срещите на Цветан Василев с редица политици в навечерието на кризата с КТБ?", адвокатът отговори: "Нищо не изключвам, всичко е възможно".

Oще по темата

Запитан кога Цветан Василев му се е обадил, за да разпространи клипа, адвокатът му отговори, че това е станало 20 дни преди това. "Чистотата на контактите на господин Искров е акцент в клипа. Не мога да кажа какъв е поводът за този запис, вероятно наистина е имения ден на съпругата на господин Василев", коментира Константин Симеонов.

Видеото с пеещите мъже, пуснато преди няколко дни показа, че някогашните приятели явно сега са отявлени врагове. Преди седмица Цветан Василев обяви за наличие на зависимости на управителя на БНБ Иван Искров от прокуратурата.

От своя страна Искров пък посочи, че КТБ е източена и още от есента обвинява банкера, че е изпълнил поръчка на ДПС и прокуратурата за срутването на банката.

Заради казуса оставката на Иван Искров се иска от основните политически сили, но този ход засега остава без последствия. Цветан Василев пък е в Сърбия, където очаква решението на местните власти дали да го екстрадират в България заради делото, което се води тук.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Лина

преди 9 години

Заплахи в ефир и какво ли още не? Давайте по мъжки: истината и само истината имат значение. Някой трябва да поеме отговорност за КТБ.

27

Русев

преди 9 години

До кога ще чакаме престъпника Василев да бъде екстрадиран от Сърбия?

26

Анонимен

преди 9 години

Чакаме с интерес следващият компромат.

fallback