Снимка: Архив Булфото
fallback

От болница "Софиямед" разпространиха съобщение до медиите по повод битото бебе от акушерката Емилия Ковачева.

Превеждането на бебето от болница "Софиямед" в болница "Токуда", налагащо се поради влошаване на здравословното му състояние, е извършено своевременно на 18-ти април. Поради липсата на специализирана неонатологична реанимация, УМБАЛ "Софиямед" и болница "Токуда" са партньори по договор за сътрудничество. На 22-ри април болница "Токуда" е сигнализирала полицията поради съмнение за причините за здравния статус на детето, пише в съобщението "Софиямед".

Oще по темата

Паралелно, на 20-ти април,  управителят на УМБАЛ "Софиямед" назначава специална Комисия за осъществяване на вътрешна проверка и разпорежда проследяване на видеозаписите за периода на пролежаване на бебето, с оглед установяване на причините за влошеното му здравословно състояние, уточняват от здравното заведение.

От болницата информират, че след извършения преглед на видеозаписите на 22 април комисията е уведомена чрез доклад за резултата. Тя от своя страна заключава извършването на грубо посегателство върху живота на бебето, установява самоличността на извършителя и незабавно, още същия ден, сигнализира компетентните органи.

Надяваме се, че предоставянето на яснота относно фактическата обстановка, последващите действия по сигнализиране и предоставяне на цялата налична информация на разследващите органи, ще отстранят съмненията относно бързата и навременна реакция на УМБАЛ "Софиямед", пишат още от болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 9 години

Само в началото на скандала се спомена, че акушерката е карала втора поредна смяна. Болницата да си понесе цялата отговорност, освен това да ги глобява съответният специализиран орган и да ги съдят за огромно обезщетение. Ако трябва и да се закрие, заедно с всички частни болници, които политиците направиха за източване на здравната каса. Иначе се закриха доста държавни и общински болници, но ако видите статистика на броя на медицинските заведения ще видите, че са станали два пъти повече!

21

Милан

преди 9 години

Не знам аз кой какво е направил, но тази история е изключително смръдлива! Да се разследва всичко! Токуда, Софиямед, родителите, акушерката и близките й! Да няма камък необърнат! Не да ми се съсредоточават върху лудости и синдроми, че по-лесно! Тука става дума за персонала, който се грижи за БЕБЕТА!

20

Руди

преди 9 години

Но ми се струва, че акушерката не е изперкала, няма логика , като се има предвид, че има много опит. Струва ми се, че е взела пари за да направи лошо име на нейната си клиника. Нито заплатата и е била голяма нито нищо. И с малко премерена агресия ак може да си изкара пари. Ама все пак не сме някъде из Африка.

fallback