Снимка: Facebook
fallback

Протест под мотото #ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!, ще се проведе в 18 часа пред Министерството на култура в София.

Във Facebook групата срещу министъра на културата се подписаха вече над хиляда души.

Възмутени от последните изказвания на Рашидов, гражданите ще събират стотинки за него "да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята".

Oще по темата

"Нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов... Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра. Очакваме най-вече артистите, художниците и музикантите да се присъединят към благотворителната акция #ПейWithMe", пишат организаторите на протеста.

Поводът за недоволството им стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийските съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което породи министерската тирада: "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", заяви Рашидов.

Междувременно снощи и втори хорист от "Йоан Кукузел" - Стоян Малинов, който е част от хора вече 23 години, си тръгна.

Според него настроенията в "Йоан Кукузел", който е бил детската му мечта, днес са по-скоро песимистични, а колегите му са разочаровани от отношението към изкуството, но не го признават.

Той обясни, че иска по достоен начин да бъде оценен трудът им, "а не изказване на министъра на културата, че се гордее с един SMS от морето, това е смешно", каза Малинов.

Във Facebook е публикувана и снимка от плаката на Нотр Дам, обявяващ гостуването на българския хор. На него се вижда, че билетите са били по 12 евро и по 20 евро, а според културното ни министерство в катедралата е имало 1200 зрители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

koko

преди 9 години

Проблема е че,нашите политици говорят преди да мислят и това е лошото.Ако беше помислил първо, г-н Рашидов нямаше да говори глупости и нямаше да се налага да се извинява.За съжаление вече е късно-време е да си ходи.

77

Анонимен

преди 9 години

Protest ne samo srechu Vegdi,a srechu calata klika Gerb...tezi napravo ni hvarlat kam danoto...Vegdi ne e edinstenia mutragen v Gerb...te tam takiva sa vsichkite

76

Анонимен

преди 9 години

Скулптора Вежди е един от най-бездарните скулптори. Хубаво, че поне успява да си изпира парите от кражби със скулптурките си... Не че някой вярва, че му плащат стотици хиляди левове за нискокачествено изкуство де..

fallback