Снимка: Facebook
fallback

Появи се още един клип с нарушител на пътя - мъж кара с 160 км/час в населено място, където според закона ограничението е 50 км/час. От видеото става ясно, че клипът е заснет на 17 август 2014-а година в района на Самоводене.

Вчера наш читател ни алармира за шофьор, който се движи от София към Пловдив с 250 км/час и сам е документирал постижението си и го е качил в социалните мрежи. Въпреки безспорните нарушения и в двата случая, шофьорите не могат да бъдат санкционирани, защото нарушенията трябва да бъдат установени по надлежния ред, обясни началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски пред Нова телевизия.

По думите му шофьорът, който кара с 160 км/час в населено място, е установен, но той не може да бъде глобен за превишена скорост.

Oще по темата

"Когато говорим за нарушаване на изискването за максимална скорост, това трябва да бъде установено по надлежния ред с техническо средство, одобрено и регламентирано, няма друг начин", уточни Рановски. 

Техническите средства, които се използват за контрол на скоростта, трябва да бъдат проверени и одобрени съгласно Закона за измерванията и да са минали първоначална или последваща проверка от Института по метрология, обясни той.

Водачът може да бъде санкциониран по отношение на другите му нарушения - неправилно изпреварване и движение по пътното платно. За превишена скорост няма как да бъде глобен, понеже не може да се докаже автентичността на скоростта, която е записана в клипа.

Бойко Рановски съобщи още, че водачът в Самоводене е роден през 1985 г. Шофьорът не отричал, че е бил в селата, когато клипът е бил заснет, но се съмнявал в автентичността на видеото.

Рановски добави, че скоро може да започне работа върху нов Закон за движение по пътищата.

"В момента има достатъчно настроения за изготвяне на изцяло нов Закон за движение по пътищата като правилата и санкциите ще бъдат разделени от изискванията към водачите и моторните превозни средства. Мисля, че в най-скоро време ще започне да се работи по написването на изцяло нов закон", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 9 години

Само пълен *** ще почне да натиска газта в тези селски пътича пълни с дупки и бабуни.

55

ава

преди 9 години

Е така се прави ,бг полицайчета ,помните ли случая

54

edin

преди 9 години

.Има си места за спорт.Улицата не е сред тях,нали?Защото да си спортист в някакьв спорт,се искат много качества.

fallback