Снимка: Facebook
fallback

Клип, показващ сблъсък между пътници и контрольори в столичното метро обиколи мрежата и предизвика бурни реакции и коментари. Едни подкрепят проверяващите, а други – проверените.

Гневните коментари бяха насочени както срещу жената, която се опитва да издърпа картата си от ръцете на контрольорите, както и към проверяващите, които всъщност се опитват да я глобят за нередовен пътник.

Спор няма, че жената е в нарушение. Показала е инвалидната карта за пътуване на майка си, която има право да ползва като придружител. Стига обаче да се легитимира. Нещо, което в случая тя не е направила, защото не е носела личната карта в себе си, разказва Нова телевизия.

Версиите кой проявява агресия в случая са различни. Яни Делчева, която е свидетел на инцидента и е заснела клипа, твърди, че по-голямата кавга се случила още преди тя да започне да снима клипа. Разказва още, че всички пътници застанали на страната на жената.

Борислав Симов, който е организатор на контрольорите в градския транспорт в София обаче е на друго мнение. Той заяви, че не се толерира  агресията от страна на контрольорите и винаги, когато има проявена такава, се действа съгласно Кодекса на труда.
 
От Центъра за градска мобилност признаха, че преди е имало случаи на проява на агресия от страна на други контрольори.

 И въпреки скандала, този път контрольорите успяват да си свършат работата, защото жената е глобена.
 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

ПОТРЕСС!!! БИЯТ СЕ ХОРАТА ЗА ЕДНИ 20ЛВ... НА КЪДЕ ОТИВА ТАЯ ДЪРЖАВА... :ХХ

Posted by Яни Делчева on 15 април 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Киро туриста

преди 9 години

Преди 2 години бях във Виена. Картата за транспорт за 1 година струваше към 350 евро. Тук ако си извадиш за 1 година без снимка е 600 лв. Там никога не съм чакал претъпкани автобуси и да закъснявам, още по-малко да ме изблъскват за место в автобуса, в който не се диша. Не оправдавам просташкото поведение във видеото, но на човек от време на време му писва.

118

павел

преди 9 години

Не съм чел всички коментари но ако добре съм разбрал женота е показало карта и не е могла да докаже , че неина понеже не носи лична карта а глобата на какво и написа на какви имена от картата ли невежи нагли служители нека си вършат работата но дори когато човек е в нарушение не заслужава такова отнушение

117

Аз съм си

преди 9 години

Вече и двата субекта от женски пол се насочват към невинната жертва, момчето до мен си седи и се хили нагло. Бабата започва да плаче от унижение и само повтаря "Вчера я заредих." И тогава едната се озъбва "А къде ви е касовата бележка?". Като хиени се насочват към бабата и пеят като химн " Глоба,глоба,глоба" Намесваме се хората наоколо, добре жената няма касова, но никъде тогава не пишеше да се пази. Междувременно тъмното момче се изнизва бавно и спокойно. Е кажете сега тва хора ли са?

fallback