Валерия Велева. Снимка: Булфото, архив
fallback

Журналистката Валерия Велева отрече категорично да е получавала държавни пари като член на делегацията в Париж, за да представи своя книга.

Скандалът се разгоря в социалните мрежи след статус на Божидар Чеков, който се представи като кореспондент на сп. “Тема” във Франция.

Според него, покрай изложбата "Епопея на тракийските крале" в Лувъра, министърът на културата Вежди Рашидов е включил в официалната делегация началници на медии.

В няколко медии и най-вече във Facebook темата бе подхваната и бе визирана конкретно журналистката Валерия Велева от в. “Преса” и как министерството на културата е организирало премиера на нейна книга в Париж. Споменава се и сумата от 1500 евро, които Велева получила като член на делегацията.

"Това, което се случва в Париж е безпрецедентно. Самата изложба е оценена и обстановката е празнична, особено сред българската общност. Учудвам се как на фона на такова голямо събитие може да се правят такива инсинуации. Винаги съм се възмущавала от подобни лъжи. Аз съм командирована като журналист от Министерство на културата, както всички останали. Премиерата на книгата ми е в съпътсващата програма, в нея присъстват и премиери на книги на Леа Коен, Милена Фучеджиева и др. Министерството няма никакви ангажименти към моята книга. Хубаво е да ме питат преди да се пускат лъжи", заяви пред Нова телевизия Валерия Велева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

kali

преди 9 години

Izlozbata e goliam uspeh za balgaria,fakt e tova. I e savsem nirmalno da ima bg zurnalisti , koito da otraziat otkrivaneto i.

33

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 31Наистина трябва да си психо, за да ти се привижда комунизъм навсякъде! Но "Българан е галант" - виж си речника, бе ***! Разбирам, че на всички, които не могат да се доберат до там, им е мъчно. Завист, нормално състояние на нашенеца!

32

Анонимен

преди 9 години

В Авиоотряда и плащат по 1500 ойро, да върти кетъринга - баници и м..ети!

fallback