Снимка: Булфото

Най-критичните участъци на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", по които от днес е въведено ограничение на скоростта, ще бъдат ремонтирани, а мярката е временна.

Регионалният министър Лиляна Павлова съобщи в МС, че общо за трите участъка са необходими около 100 млн. лева. Ще бъде направен точен разчет на технологията и средствата, за да може Министерството на финансите поетапно да отпуска парите.

Още по темата

"Започваме с най-лошия участък на магистрала "Тракия" – при Пазарджик, след това продължава надолу участъкът към Пловдив. Ще работим паралелно и по участъка при Шумен", каза Павлова.

По думите й всички дупки по магистралите ще бъдат запълвани със студена смес, като е въведено ежедневно наблюдение. От следващия месец пък ще може да се полага и асфалт.

От днес на тези участъци от магистралите "Тракия" и "Хемус" шофьорите трябва да намалят скоростта до 90 км/ч, вместо обичайните 140 км/ч. Причината е силно амортизираната настилка, която създава рискове от катастрофи.

Лиляна Павлова подчерта, че мярката е временна, докато се извършат необходимите ремонти, което се очаква да стане до август.

Целият бюджет на Пътната агенция за текущ ремонт и зимно поддържане е по-малък от средствата, които са необходими само за тези три участъка от около 100 км, които трябва да бъдат изцяло ремонтирани, каза още министърът. Павлова беше категорична, че средногодишните приходи от винетки – около 220 млн. лева, отиват изцяло за Пътната агенция за ремонти и поддържане на пътищата, както е по закон.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 7 години

Направиха магистрали ,цял предишен мандат на Борисов само това слушахме , че и на края сдаде властта с оправданието че не иска да цапа с кръв построените от него пътища и накрая какво излезе -яйцето е запъртък -нищо не се получава от него.

20

hahaha

преди 7 години

aide pak praneto na pari zapochna ,pri todor jivkov sam chuval che edna magistrala darjala 40 god pri vas niama i 5 godini .moshenici .

19

Анонимен

преди 7 години

Сори, изтървал съм три нули, но само Граб работят с милярди, та са "безпогрешни"!