Снимка: архив, Булфото
fallback

Скоростта на движение по определени участъци от автомагистралите "Тракия" и "Хемус" ще бъде ограничена до 90 км/ч. от 1 април.

Целта е да се повиши безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите, които поради недостатъчния финансов ресурс не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани. Това съобщават от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура".

Ограничението ще бъде въведено за участъци по автомагистрала "Хемус" на територията на областите Шумен и Варна, а за автомагистрала "Тракия" - в областите Пловдив и Пазарджик.

На автомагистрала "Хемус" ограничението ще бъде въведено от км 349,820 до км 369,320 /дясно платно/ и от км 349,820 до км 376,119 /ляво платно/, а на автомагистрала "Тракия" - от км 63,000 до км 90,197 и от км 119,760 до км 133,112.

В тези отсечки ще бъде поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение. Знаците ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" до 13.00 ч. всеки ден служителите от районните пътни служби ще извършват оглед на всички магистрални пътища и при констатиране на нарушаване на асфалтовата настилка ще изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 9 години

Значи това не са автомагистрали, а междуградски пътища. А лошият път ще увеличи произшествията, а не намали

60

Анонимен

преди 9 години

ПРОТЕСТ !!!!Никакви винетки и никакви данъци да не се плащат. КРАДЛИВИ СТОНОЖКИ . Със сто ръце вместо крака да ви е по-лесно да тъпчете, само да не се задаеите

59

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 66А данъците , а гражданскита ?

fallback