Снимка: Reuters, архив
fallback

В УМБАЛ "Александровска" бяха извършени успешно нови две бъбречни трансплантации, съобщават от болничното заведение.

Донорът е 27-годишна жена от Варна с мозъчна хеморагия.
 
Трансплантирани са двама мъже - на 52 г. и 46 г. И двамата са на диализно лечение от 2014 година. Трансплантираните са настанени в реанимация в добро общо състояние.

Ръководството на Александровска болница изказва искрени съболезнования на семейството на починалата и огромна благодарност за хуманното решение да дарят органите й, спасявайки живота на двама души, се отбелязва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Временност

преди 9 години

Реве се яко за транплатациите. Но защо никой не държи на факта, че всички Човешки органи съдържат в себе си памет, свързана с дейноста на предишния Главен мозък, нервната им дейност е съобразена с него. Защо не се държи за различните ДНК на донора и приемника. Несъответствията са причина за отхвърляне, което се тушира с разни медикаменти, но рано или късно тези несъответствия вземат връх. Дори най-родствено близки имат различи във функциите на Нервната си система. Друт е пътят на спасението.

3

аз

преди 9 години

респект към близките.Дано господ да ви даде добро

2

АНОНИМНА

преди 9 години

КАКЪВТО И ДА Е ИЗРАЗА- ЖАЛКО ЗА МЛАДОТО МОМИЧЕ,НО БЛИЗКИТЕ МУ СА С ГОЛЕМИ СЪРЦА. БЛАГОДАРНОСТТИ НА ТЯХ ЗА ХУМАННОТО РЕШЕНИЕ, КОЕТО СА ВЗЕЛИ МАКАР И С МНОГО ГОЛЯМА БОЛКА И МЪКА. МАЛКО СА ТАКИВА ХОРА, НО НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ НЯКЪДЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖИВЕЕ ЧАСТ ОТ ТЯХНОТО ДЕТЕ.

fallback