Снимка: архив, БулФото
fallback

Жена, набирала пари по своя сметка, използвайки случая на болно момиченце, е задържана от полицията в Бургас.

Сигналът бил подаден от близки на 13-годишната Анна-Мария Гепова от Бургас.

Установена е самоличността на жената, призовавала за събиране на пари за лечението на малката бургазлийка  – 26-годишната З.Г. от Кърджали, която направила пълни самопризнания.

Чрез създаването на паралелна банкова сметка на свое име в Кърджали З.Г. въвела в заблуждение множество хора в социалната мрежа Фейсбук, че преведените пари за лечението на Анна-Мария отиват в банковата сметка в Бургас.

Към момента продължават действията по пълно изясняване на случая от служители на ОД на МВР-Кърджали, където е образувано досъдебно производство.

Банковата сметка е блокирана, като от нея не могат да се изтеглят събраните до момента парични средства.

Установена е и самоличността на мъж, представял се за посредник при наемането на работници във Великобритания. Чрез обяви в интернет, ползвайки наименованията на различни фирми, той изисквал от кандидатите да му привеждат по банков път сума в размер на 260 паунда - "такса" за пътни разходи, документация и легализация на личните документи.

Парите са превеждани по сметките на трети лица, които в качеството си на посредници получавали по 10% от сумата.

До момента са открити 17 души от цяла България, които превели суми на ловкия манипулатор – 30-годишния Д.Д. от Бургас.

От обитаваната от него квартира, разположена в бл.1 Б в к-с „Славейков”, е иззета компютърна конфигурация, посредством която поддържал заблудата у кандидат-работниците. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

анонимен

преди 9 години

Златка Георгиевапо мъж -Ракова. Защо спестиха истината , че мъжът и е полицай в град Кърджали и каква е тази наглост от нейна страна да *** хората и да разправя че имала уговорка с майката на болното дете да събира пари от нейно име.Въпростната ИЗМАМНИЦА има дете-момченце дано то да не страда заради греха на своята майка.Какъв пример ще му бъде даден от такива 'честни' и 'отговорни' родители и с какви очи тези родители ще могат да се покажат пред хората в града.

6

Карамбо

преди 9 години

ако пък е Здравка Георгиева?Кво ще кажеш тогава плосък мозък? Само за справка, може да провериш колко *** лежат в затвора, колко българи .... и колко турци...Резани - нерезани, са по граждани от нас, българите...

5

Куродръф

преди 9 години

Етничното гадже сигурно има сочни и пухкави бедра... ммммм

fallback