Снимка: архив, БулФото
fallback

10 млн. лева за спешни мерки заради увеличения миграционен натиск ще получи България от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ към Главна дирекция  ”Вътрешни работи“ на Европейската комисия.

Oще по темата
Това стана ясно днес след среща на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков с делегация на Европейската комисия, която е в София, за да проучи необходимостта от отпускане на средства за страната ни във връзка с подадената апликационна форма.

Средствата са предвидени за реновиране и поддръжка на настоящите центрове за настаняване на лица, търсещи закрила, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предвижда се и изграждането на допълнително фургонно селище в случай на увеличение на миграционния натиск. Също така средства от фонда ще бъдат използвани за назначаването и заплащането на допълнителни преводачи в центровете.

Останалата част от финансирането е предвидена за извеждане на външни адреси на лица, вече получили закрила и за финансиране на първоначалната им жилищна адаптация. По този начин ще се осигури допълнителен капацитет в настоящите центрове, без да бъде натоварван националният бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

qkud

преди 9 години

Аз не искам помощи за бежанци както не искам и незаконно влезналуи индивиди в МОЯТА страна!!!!

25

пеци

преди 9 години

Това е поредна кражба. Само някои трохи може да помогнат на гладуващите бежанци. Решението е добредошло за българската а и на брюкселските играчи. Тези преводи не се контролират от Брюксел понеже голяма част се връщат на отпускащите. Такава е съдбата на отпуснатите пари за приобщаване на ромите, за несъществуващите ограмотителни центрове и школи за чужди езици, за ромски училища, чиийто класове са само едни списъци, а училището е един офис на играчи с документи. Няма ли проверки всичко е въздух

24

ИИ

преди 9 години

А АМЕРИКАНЦИТЕ ГИ ИЗГОНИХА ОТ СИРИЯ, ОТ ИРАК.СЕГА ИСКАЛИ РАЗРЕШЕНИЕ УЖ ДА УДАРЯТ ИД В СИРИЯ.И ОСТАНАЛАТА НАПАСТ ШЕ ПРОГОНЯТ НАСАМ.А ТЕХНИКАТА ЗЕМЯТА ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ТЯХ.

fallback