Снимка: Архив Булфото
fallback

Обсъждат се различни варианти за великденските добавки към пенсиите, но не е взето окончателно решение. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов.

Дебатът за великденските надбавки в рамките на правителството още не е приключил, но при по-добра събираемост на приходите, а знаем че за първите два месеца на годината имаме около 550 милиона лева повече на годишна база, аргументите ми да съм против подобно решение ще намаляват с всеки изминал ден, допълни той.

По думите на Горанов решението за великденските добавки към пенсиите ще бъде взето до дни. Предполагам, че още следващата сряда Министерският съвет трябва да вземе подобно решение, тъй като Великден наближава и трябва да се създаде готовност Националният осигурителен институт (НОИ) да изпълни решението, допълни той.

Технически общият размер на разходите в държавния бюджет е закован и не може да бъде надхвърлян независимо от изпълнението на приходите, така че парите няма да дойдат от реализиран излишък, каза още Горанов.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Одисей 3

преди 9 години

До инженер-пенсионер - 12 Сбъркано прасе.Кой ти говори за вноски бе ***?Какъв пенсионер си от новоизлюпените ли?Какво направи или построи през твоя несъзнателен живот? Пътища ли,електроцентрали или язовири?Жилища ли построи за хората или мисли как да се обогатиш.Кой ти плаща тези 300лвосигуровки.

12

Бивш член на БСП

преди 9 години

За да няма обидени от великденските добавки , предлагам другарите да не ги получават , а да ги дарят на социален дом .

11

инженер-пенсионер

преди 9 години

На младини се мисли за старини. Цял живот яха-биби и чалга , а сега олеле майко . Не може аз да съм внасял осигуровки 300 лв. всеки месец , а ти др. червен *** 20 лв. или нищо и сега да искаш достойна пенсия . Справедливо е колкото си внасял толкова и да получаваш. Сега има хора без нищо да са внасяли получават незаслужено минималната пенсия .

fallback