Снимка: архив, Булфото
fallback

Националното знаме беше издигнато на тържествена церемония пред Паметника на Незнайния воин по повод на Националния празник - 3 март.

Президентът Росен Плевнелиев прие строя на почетния караул и поздрави гвардейците за празника.

Венци на паметника бяха поднесени от президента на Република България Росен Плевнелиев, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на отбрана Николай Ненчев.

Пред паметника на Незнайния войн присъстваха Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, енергийният министър Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът Станислав Анастасов, народните представители от „БСП лява България” Корнелия Нинова и Ангел Найденов, Кирил Цочев от АБВ, както и посланиците на Русия и Франция Юрий Исаков и Ксавие Лапер дьо Кабан и магистрати.

Oще по темата

По-рано днес в катедралния храм "Св.Александър Невски" патриарх Неофит в съслужение с архиереи от Българската православна църква отслужиха панихида за загиналите и благодарствен молебен за Освобождението на България.

„Ден на радост и на гордост, на почит и признателност към всички наши предци, отдали силите си за нашето духовно и културно възраждане. Към всички доблестни воини, които не пожалиха живота си за извоюването на нашата свобода и най вече благодарност към Бога, от когото е всяко добро", каза в словото си българския патриарх.

„От подписването на Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 година, оттогава и до наши дни българската държава и Българската православна църква извървяха дълъг и трънлив път на нови възходи и нови изпитания. Народът ни записа славни страници в хилядолетната си история и въпреки трудностите, пред които бе изправен, успя да влезе в третото хилядолетие с надежда за още по-добри дни", каза още в словото си българския патриарх Неофит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ТРАКОФИЛ

преди 9 години

Слава на всички загинали за свободата на България-българи-опълченци ,българи -доброволци , ,украинци ,финландци , германци,румънци ,литовци ,поляци ,руснаци .Не забравяите ,братя ,че Руската Империя ни освободи заради своите стратегически интереси- ние за тях сме били Задунаиски губерния,като част от империята . Левски е казал-които ни освободи-тои и ще ни пороби.А Кръстю Раковски -българинът член на ВКПБ казва ,че ако допуснем руският ботуш още в България ,тои ще остане тук завинаги .

44

Анонимен

преди 9 години

Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.

43

Дълес

преди 9 години

До Анонимен--30; Трябва да се пренапише историята защото *** написаха куп лъжи ,които нямат нищо общо с историята ни. И дръги народи имат голям принос за свободата ни .ЮДЖИЙН СКАЙЛАР и Макгахан станаха причина да има ЦАРИГРАДСКА КОНФЕРЕНЦИЯ И РУСКО ТУРСКА ВОЙНА.Ако бяха руснаци във всеки град щеше да има тяхни паметници.Румънците удържаха Плевен30% от офицерите са Германци.ОПЪЛЧЕНЦИТЕ И МАЛКИЯ РУСКИ ОТРЯД СПРЯХА СЮЛЕЙМАН.Те спасиха Б--я ,Русия и армията и от ПОЗОР.Слава на Александър

fallback