Светлозар Лазаров. Снимка: БулФото, архив
fallback

По две основни направления се работи по случая с убийството на Борис Борисов-Боби Белята - интереси в криминалния бизнес и лични мотиви между криминално проявени лица. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който присъства на традиционна кушия в столичния кв. „Бенковски” за Тодоровден.

Мъжът бе застрелян до затворническото общежитие в Казичене в четвъртък вечерта.

Попитан дали през последните години МВР е проявявало интерес към Борис Борисов, по повод подозрения в участие в тежки криминални престъпления, Лазаров заяви: "Едва ли е удачно да коментирам какво са правили службите през последните години, но определено е работено по конкретни версии, свързани с конкретно тежко криминално престъпление".

Oще по темата
Лзаров обаче не коментира за какво точно става дума.

"Към момента сме затруднени да изясним с кое лице, изтърпяващо ефективна присъда - лишаване от свобода, се е срещал Борис Борисов. Към момента няма как да получим адекватна и обективна информация, тъй като на мястото нито има камера, а и самият район се охранява от лица, изтърпяващи ефективна присъда лишаване от свобода, което за мен е малко озадачаващо", каза още главният секретар на МВР, цитиран от "Фокус".

По думите му убийството е станало непосредствено до оградата на затворническото общежитие.

"Анализирайки ситуацията, това се оказва много добра явка за срещи, тъй като няма камери и близки лица в района. Ние работим по разкриване на конкретното престъпление, но реално изпитваме обективни трудности, тъй като не можем да установим с кого е провеждана среща", посочи главният секретар на МВР.

Според Лазаров целта на срещата вероятно е била свързана с криминален бизнес, а не да си говорят "за плетки и за риба".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ЦВЕТА

преди 9 години

И още нещо-в "лошото"тоталитарно време лишените от свобода не търкаха наровете по затворите по цял ден, а работеха на полето и сами си изкарваха прехраната,а не да тежат на гърба на обикновения данъкоплатец.

10

ЦВЕТА

преди 9 години

Страхотно !Забележете само -лишени от свобода,с ефективна присъда,изтърпяват присъдата си в общежитие/не затвор/,охранявано от подсъдими и без камери в района.Да сте чували в друга нормална държава да има такива "затвори"?Аз не съм.И после се чудим защо престъпността расте.А какво друго да очакваме ?При такова правосъдие и такива "затвори",все едно те изпращат на почивка.Тежко му на добрия и отруден народ !

9

Анонимен

преди 9 години

Пу,да не му е уроки на секретарчето,много е умен и много ителегентно изглежда!

fallback