Николина Ангелкова. Снимка: БТА, архив

През март започва реклама на България по четири европейски телевизии под мотото "Открий и сподели", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова във Велико Търново.

Рекламата ще се излъчва на девет езика по телевизиите "Евронюз", "Евроспорт", "Дискавъри" и "Нешънъл Джиографик" и ще продължи до края на годината.

Още по темата
В рекламния клип страната ни е представена с всички възможности за туризъм - зимен, летен, културен, алтернативен. Показани са дестинации и туристически забележителности, уточни министърът, цитирана от БТА.

Проектът е на стойност 6 млн. лв., финансиран по ОП "Регионално развитие".

"Целта е да компенсираме отлива на руски и украински туристи през настоящия туристически сезон", отбеляза тя.
Според нея е важно да се запази ръстът на туристите от миналата година, когато техният брой е бил 7,5 млн. души, а увеличението на туристическия поток спрямо 2013 година е било около 5 процента.

Министерството на туризма е инициатор на кампания, която призовава българите да организират своите почивки в страната, за да се подпомогне браншът, каза Ангелкова.

Общият бюджет на Министерството на туризма за 2015 година е в размер на 5 млн. лв., в това число е включено и участие в над 40 национални и международни изложения. Първите от тях са туристическите борси в Москва, Киев, Лондон и Берлин, каза министърът.

Във Велико Търново министър Ангелкова се е срещнала с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. На срещата са набелязани съвместни действия за превенция на престъпността през активния туристически сезон, съобщи министърът.

На среща с местната власт Ангелкова е представила националната концепция за туристическо райониране, която включва девет района.

През следващата година крепостта "Трапезица" ще бъде включена в национален туристически маршрут, съобщи Ангелкова на съвместната пресконференция с кмета на Велико Търново Даниел Панов.

В рамките на посещението си в района министърът посети Капиновския манастир "Св. Николай", включен в кампанията, популяризираща 50 неизвестни туристически дестинации в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase