Снимка: БТА
fallback

Депутатите от ПФ се обявиха за строителството на втори лифт в Банско на фона на протестите на местните жители, които настояват съоръжението да бъде изградено, за да се развива зимният туризъм в курорта, защото проектът няма развитие заради екологични организации, които са против.

Oще по темата
„Въпросът „Да има ли втори лифт на Банско?“ е риторичен. Отговора го дават експертите: В България са необходими 60 нови лифта за развитието на устойчив екологичен туризъм в планините“, заяви от името на патриотите депутатът Полина Карастоянова.

Тя добави, че ПФ настоява за ясна позиция на правителството и за конкретни действия на МОСВ, Министерството на туризма и на Министерството на младежта и спорта за решаване на казуса в Банско.

България има нужда от широк дебат и трайно обществено съгласие за принципите на устойчивия туризъм. Само на основата на подобно съгласие ще се превърнем в силна, конкурентоспособна туристическа дестинация, смятат депутати от ПФ.

Те припомнят, че България заема последно място в Европа по брой скизони и лифтове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Стенли

преди 9 години

Аз ще се радвам най-много на втората кабина в Банско и на нови лифтове на Витоша. Ако съумеем да построим 60 нови лифта в България, надали ще бия път да карам ски в чужбина повече.

47

Анонимен

преди 9 години

А на вас dnes.bg кой ви плаща?

46

Виви

преди 9 години

Браво на ПФ! Разбира се, че въпросът "Да има ли втори лифт на Банско?" е риторичен!! Нов лифт е крайна необходимост. Не може да искаме зимен туризъм, да не говорим за развитие на туризма, и в същото време хората да трябва да чакат с часове, че да се пуснат по веднъж. Как очаквате да има туристи, още повече такива от чужбина. Зимният туризъм в България от години сеъществува въпреки, а не с помощта на - в тва число и "еколози", и управляващи. Време е за проява на малко рационалност!

fallback