Снимка: АПИ
fallback

На 31 януари 2015 г. изтича валидността на годишните винетки за 2014 г., припомнят от агенция "Пътна инфраструктура".

Шофьорите, които досега не са купили стикер за 2015 г., могат да го направят от дистрибуторската мрежа – бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и други места. Цените на винетките през 2015 г. остават непроменени.

Oще по темата

Така годишната винетка за леки автомобили струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за тежкотоварните камиони и автобусите.

Досега са продадени 585 000 стикери от всички видове и категории. От тях близо 430 хиляди са годишните винетки за леки автомобили, а над 75 хиляди са седмичните. До 22 януари приходите от винетки са 39 млн. лв.

Според данните през 2014 г. са продадени над 6,3 милиона винетки от всички видове и категории. Начислените приходи са над 224,6 млн. лв. Те са с близо 2 млн. лв. повече спрямо 2013 г.

Агенция "Пътна инфраструктура" отчита, че е предоставила на дирекциите "Социално подпомагане" 155 896 безплатни годишни винетки за 2015 г. на стойност 10 445 032 лв. Според нормативната уредба хората с увреждания получават безплатно годишен винетен стикер за автомобили.

Такова право имат гражданите с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, както и семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното им образование.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Винетка Винетова

преди 9 години

Останахме малко, дето купуваме винетки, плащаме каско и гражданска отговорност.Сега модата е - таралясника не се спира, фалшива винетка и данъци никакви. Гориво се сипва от ведомствена бензиностанция (евтино, без акциз и ДДС). Кола има кьораво и сакато. Едно от квартала с жълта книжка кара себеподобно возило и се бие, ако се паркира на "мястото му". До като в едно общество няма ценз и правила ще е така. Младежи се трепят с барутници, които "много бегат". Вижте Париж,Виена не всеки е с автомобил.

6

Анонимен

преди 9 години

Дано тази година пустите му винетки залепват по-добре за стъклото, че моите постоянно се отлепват по дупките и падат в краката на жената.

5

АПИ

преди 9 години

Народе юруш на винетките! Не чакайте последния момент!

fallback