Веселин Вучков. Снимка: БТА
fallback

Ще се опитаме да направим така, че да има повече униформен полицейски състав в малките населени места, обяви вътрешният министър Веселин Вучков по време на посещението си в Червен бряг.

Той посочи, че предстои преструктуриране на щатовете в МВР през следващите месеци. "Ще се опитаме така да направим, че да има повече униформен състав в малките населени места", посочи Вучков, цитиран от БТА.

Oще по темата
Той поясни, че правителствената програма предвижда определени мерки за ограничаване на битовата престъпност и един от акцентите е въвеждането на видео наблюдение във всички общини в страната.

Според вътрешният министър втората стъпка за намаляването на престъпните деяния е  усъвършенстване уменията на полицаите да откриват качествени доказателства, като придобият повече криминалистически умения. Вучков посочи и трета стъпка - въпреки ограничения финансов ресурс, да се увеличи униформеният състав.

"Това са трите стъпки, които ще помогнат за ограничаване на масовата битова престъпност - не мога да обещая, че някой ще я ликвидира, но може да бъде в поносими граници“, коментира министър Вучков.

Той бе категоричен, че с поставянето на видеокамери не се ограничават човешките права и не се нахлува в личното пространство на хората. "Изграждането на тези системи е изключително важно, защото при ограничения финансов ресурс на МВР трябва да се намерят алтернативни форми за превенция на масовата престъпност", уточни Вучков.

900 полицаи вече са в районните полицейски управления и те повече няма да ходят на  границата, категорично заяви вътрешният министър. Той посочи, че на границата ще бъде концентриран допълнителен ресурс на Гранична полиция и от трите съседни Областни дирекции на МВР.

При необходимост ще ангажираме и други министерства, не само МВР, добави Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

beta gama

преди 9 години

napavai se minister, napavai se, moje i da uspeeh... i ti da vleznesh bez portret v nekoi nadzoren bankov savet... i na tvoeto veselo ime edin sokak da imenuvat nekoi den!bg agentite taka zdravo sa se gushnali i opleli s ofshorki, medii, partii, banki... - i tvoryat li tvoryat chudesa za chudo i prikaz na bg narod po sveta.

28

Bondev

преди 9 години

kakvo se sluchva s exministera na mvr Jovchev?raboti li - kade, kakvo? pensionira li se? nevidim fakir li stana? pisatel li?pomaga li na nastoyastia minister? izchezna li? na dance li igrae? na recycling li e?!

27

нищо работа

преди 9 години

Аз да съм министър такива работи ще ви обещая!..

fallback