Снимка: архив БТА

Здравното министерство реагира светкавично на обвиненията на лидера на ДПС Лютви Местан към Петър Москов. Ведомството изпрати до журналистите справка за нападенията над лекарите през миналата и по-миналата година по области.

Още по темата
Както Dnes.bg писа Местан поиска от Борисов оставката на Москов и заплаши, че ако тя не бъде взета, ще предизвика вот на недоверие. Лидерът на ДПС обвини здравния министър в лъжа заради твърденията му, че от 225 нападения над лекари,175 са извършени в ромски махали. Според Местан по данни на вътрешния министър те били едва 17.

Според цифрите, предоставени от здравното министерство, през 2014 година са констатирани точно 227 нападения над лекарски екипи в страната. От тях 142 случая са регистрирани само в област Бургас. В София – област са 19, във Враца – 13. В Стара Загора са 7, в София-град – 6, във Видин – 5, в Плевен – 4.

По три нападения са констатирани в Пловдив, Ловеч и Благоевград. Две е имало във Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Перник, а едно – в Пазарджик, Габрово и Варна.

В повечето от случаите осъдени няма, става ясно още от справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase