Снимка: Булфото
fallback

Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България остро осъжда терористичния акт над редакцията на френското списание "Шарли Ебдо", става ясно от декларация, разпространена до медиите.

"Ние, представителите на българските граждани, изповядващи исляма, остро осъждаме отнемането на живота на невинни хора. Животът е неприкосновен дар от Всевишния и само Той има правото да се разпорежда с него, независимо от религиозните убеждения на личността”, се чете в посланието на мюфтийството.

От там отчитат, че "ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани".

Oще по темата
"Силно сме притеснени, че с подобни действия се цели използването на религията с цел неправомерен натиск над мюсюлманите и човечеството по света и маргинализиране на исляма. Религиозните убеждения на мюсюлманите не пораждат насилие и тероризъм, а терористите не могат да принадлежат към мюсюлманската ценностна система”, посочват още мюсюлманското изповедание.

От там изпращат своите съболезнования на семействата на загиналите и на целия френски народ и посочват, че ислямската религия е изпратена, за да донесе на човечеството милост, спокойствие, мир, сигурност и щастие “и то не само на този свят, а и в отвъдния”.

"Главно мюфтийство високо уважава едно от достойнствата на демокрацията, а именно свободата на словото, но смятаме, че то е средство за изразяване, за защитаване на каузи, а не за оскверняване на религиозни светини. Убедени сме в това, че животът е висше и неприкосновено благо и никакъв претекст не е достатъчен да аргументира неговото ощетяване”, завършва декларацията на Главното мюфтийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

идея

преди 9 години

Като обикновени хора нека да не купуваме стоки произведени в мюсюлмански страни.Ако го направим няколко години притокът на пари за джихадистите ще намалее драстично.Да обявим потребителско ембарго като солидарност с Европа.Без пари няма оръжие няма да има и проблеми.Забелязвате ли,че проблемите се увеличиха след като петролът стана над 100 долара за барел?Всеки път когато си купите нещо произведено там си мислете,че сте платили и няколко куршума с които могат да ви убият!

49

кръстоносец

преди 9 години

тия ги разправяйте на баба си. не ви вярвам.

48

Анонимен

преди 9 години

А дали някога ще прочетеме една добра(или поне нормална) новина свързана с исляма

fallback